Hopp til innholdet

NYHET! BLI MEDLEM I GLEDING UNITED

Arendalsuka – uten dem som er tettest på fremtiden

Gleding-42 copy 2

Hvordan kan det største arrangementet for demokrati og samfunnsutvikling skje den ene uken i året der alle som jobber i oppvekst må være fysisk til stede på sine arbeidsplasser?

Arendalsuka viser energi, engasjement og glød. Det skaper optimisme å se at så mange vil så mye for landet vårt. Visjonen: å være en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. (www.arendalsuka.noer det ingenting å si på – men timingen derimot, den må vi gjøre noe med. Oppvekst er en del av programmet, men de som jobber direkte med barna, de er opptatt med planleggingsdager og skolestart. De som har størst effekt på fremtiden, mister en av de mest verdifulle ukene vi har i Norge. 

Arendalsuka er en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Dette er arrangementet for deg som vil være med å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. (arendalsuka.no) Så lenge du ikke jobber i barnehage eller skole.

Enten må vi flytte skolestart ellers må vi flytte Arendalsuka. Det var Almedalsveckan i Sverige som inspirerte til oppstarten av Arendalsuka. Både den svenske og den danske versjonen av festivalen er lagt til slutten av juni. En tid hvor flere barn og unge, småbarnsforeldre og ikke minst lærere og skoleledere kan være med.

Skoledebattene koker hele året om hvordan systemet er gått ut på dato, lærere føler seg ikke anerkjent, søkertallet til lærerutdanning går stadig nedover, skolelederne brennes ut. Det rapporteres om både vold og omsorgssvikt i skolen, barn og unge kjeder seg. Endringer må skje, og det raskt. Arendalsuka trenger dem som jobber med fremtiden. De som jobber i oppvekst trenger Arendalsuka, nettopp for å se hvor raskt utviklingen går, for å være tett på makten, arbeidslivet og politikerne. Og ikke minst for å bli sett, hørt og forstått.  

At Arendalsuka er lagt til samme uka som oppstart av nytt skole- og barnehageår, sier mye om hvor lite vi verdsetter oppvekstsektoren i Norge. Det sier mye om makt og prioritering. Og det forundrer meg at jeg ikke har funnet noen tidligere kritiske innlegg på dette.

Gjør som naboene våre, og flytt uka til datoer som er mer inkluderende for fremtiden.

siri-signatur-2

Vi får til mye mer sammen! 
Kommenter gjerne, og del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

SIRI ABRAHAMSEN

Empati-trener, foredragsholder, forfatter og gründer av Gleding

Les mer som dette