Cart 0
 

FAMILIELIV

HVORDAN SKAPE ROBUSTE, GLADE OG EMPATISKE BARN?

Foreldrerollen er verdens viktigste jobb! Men ofte tenker vi at det går som det går der hjemme - det får stå til. Men hva om vi forstår at med noen små endringer og justeringer så kan vi få det bedre? Det blir fint når flere forskere studerer sammenheng mellom foreldres og besteforeldres evne (og vilje) til å vise kjærlighet, holdninger, menneskesyn, måter å snakke på og med – for så å se hvordan dette påvirker neste generasjons atferd.

Hvordan er gode relasjoner når de pleies og tas vare på? Hvordan kan vi anerkjenne hverandre? Hvilket språk bruker vi? Hvilke spørsmål stiller vi? Hvilke holdninger vil vi ha? Vi trenger å tenke gjennom hva vi sier om folk og hvordan vi møter hverandre. Vi trenger å se oss selv utenfra og andre innenfra, vi trenger å forstå at det ikke finnes en sannhet om sosialt liv og relasjoner.

KANSKJE DET ER VIKTIG Å VÆRE SNILL? 

Mobbing starter ikke i barnehagen eller på skolen?! Det begynner hjemme. Rundt middagsbordet og foran tv’en, det skjer i trafikken og når vi snakker om naboen, slektninger, kjendiser og bekjente. Hva om vi som foreldre hadde vært mer bevisste på hvilke holdninger og verdier vi modellerer til barna våre. Neste gang du har lyst å vise fingeren i trafikken så velger du kanskje å la være. Neste gang vi slenger flåsete bemerkninger om Trond Giske, Trump, Ari Behn eller Sophie Elise, så kan vi kanskje tenke oss om to ganger – er det bra at ungene hører meg snakke sånn om andre mennesker?

GLEDING SOM MEDISIN

Hva er så medisinen som bringer vennskap, inkludering, trivsel, toleranse og respekt på banen? Det koker ned til hver enkelt av oss – hva vi står for, mener, tillater oss og si og gjøre. Vi må vite hva vi skal gjøre, hva vi vil se mer av? Det er på tide å snu fokus - til GLEDING, omsorg, trivsel, snillhet, anerkjennelse, vennskap, inkludering, toleranse, respekt og raushet.

 

GLEDINGBUTIKKEN

Bøker og verktøy som bygger fundamentet for det viktigste vi har - selvfølelse, vennskap, relasjoner og tilhørighet!

 

RESSURSER

BØKENE OM LYKKE OG WILMER

Bøker som bygger fundamentet for det viktigste vi har - selvfølelse, vennskap, relasjoner og tilhørighet!

GLEDING PODCAST

En podcast for fellesskap og tilhørighet, selvfølelse og vennskap. Ulike temaer for barn - og innimellom for voksne.

BLOGG

Om oppvekst, familie, barnehage og skole.

FOREDRAG OG KURS

Kurs og foredrag til personalmøter, ledertrening, planleggingsdager og foreldremøter.

HISTORIEN OM DEG

En praktisk inspirasjonsdagbok med grunnlag i selvledelse og positiv psykologi.

 

GLEDINGSANGEN

Gledingsangen - med Siri og Jubeltube! Her finner du både musikkvideo, tekst og singback lydfil.

TEGNEARK

Tegneark av Gleding- og Feilingplakaten. Fargelegg og fyll inn egne tips og tanker.

GLEDINGFILMER

Gledingsangen, 8 tips for mer Gleding på skolen, 7 tips om hva som kan gjør en barnehage enda bedre.

BØKER OG FILMER

Se hvilke bøker og filmer vi anbefaler.

 

REFERANSER

 

“Tusen takk for at du lager så fine og gode bøker for barn, som vi sammen kan undres og snakke sammen om. Og jeg liker så godt spørsmålene som oppmuntrer til prat og refleksjon. Det har hjulpet meg å få igang enda bedre og dypere samtaler rundt følelser og opplevelser i hverdagen. Det er mye av det for en liten 7 åring som skal finne sin plass i livet. Vi heier på deg/ dere og håper det blir mange flotte bøker også i fremtiden!”

- Maren og Brage

"Denne boka er helt fantastisk Siri!!! Ellen elsker den og vil helst lese den hver kveld. Nå deler hun historier om ting som har skjedd og hvordan det føltes nesten før vi åpner boken, så virker som boken har skapt et slags følelse-fristed for henne Det syns jeg du skulle vite - tusen takk for en nydelig og viktig bok og ønsker deg en fantastisk sommer!" (Undring i følelsesuniverset)

- Mor, Oslo

“Takk for et bra foredrag i barnehagen for en tid tilbake! Jeg har to barn på 4 og 6 år. Nå har vi lest alle de 3 bøkene hjemme, og jeg vil bare gi deg ros for at de er veldig gode bøker. Jeg har kjøpt og lånt masse barnebøker om følelser de siste to-tre årene, men så og si ingen av de har fenget hjemme hos oss. Ofte har jeg ikke fått lese de ferdig en gang. De blir ofte kjedelige og kanskje litt teoretiske. Disse bøkene om Gleding har virkelig satt de små sine tanker i sving. Og det er så deilig å høre på. Takk :-)”

- Hilde

GLEDING PÅ INSTAGRAM