Hopp til innholdet

NYHET! BLI MEDLEM I GLEDING UNITED

Lykke og Wilmer

Siri Abrahamsen savnet bøker som ga mening, læring og gode samtaler med barna sine. Det ble starten på Lykke og Wilmer, og 60 000 solgte bøker i Gleding forlag!

Hun skapte sin egen sjanger med en miks av historier og fakta som gir barn et språk om tema som kan være vanskelig å sette ord på. 

Sammen utforsker Lykke og Wilmer universelle opplevelser av det å være menneske. De oppdager at uansett alder og bakgrunn så har vi mange ting til felles, og det er med på å bygge samhold, empati og tilhørighet.

P.S: bøkene oversettes til engelsk  i 2023

Bøkene

Gleding til verden er en bok om indre og ytre bærekraft. Den lærer barn fra 8-14 år om empati for alt som lever, om ulike måter å gjøre en positiv forskjell på. Den er skapt gjennom bærekraftsmål #17. Boken er nemlig skapt av 18 mennesker som er eksperter på sitt felt. 

 

Gleding handler om vennskap, inkludering, glede, empati og superkraften Gleding.

Feiling viser viktigheten av å øve, prøve, feile og lære. Den er inspirert av Carol Dweck som har teorien om «Tankesett». Kort forklart: Fokus på prosess gjør at vi tør og lærer mer. Fokus på resultat skaper frykt for å feile. 

Undring er en bok om følelser. Lykke og Wilmer reiser rundt i følelsesuniverset. Hver planet representerer en følelse. Kraften i universet er kjærlighet og empati. En bok som har hjulpet tusenvis av små (og store) til å forstå seg selv og andre bedre. 

Bevegelsen

Lykke, Wilmer og Siri har inspirert tusenvis til å starte egne Gledingspatruljer. Det kan være en barnehage som går på tur og gjør noe godt for nærområdet. Det kan være skoler som lager prosjekter for å gjøre en forskjell for seniorsenteret.

Det finnes oppslag i lokalaviser fra hele landet på hvordan barn bruker Gleding til å gjøre noe positivt for nærområdet, hva er vel bedre læring enn det? 

PS: Vi har veldig lyst å høre deres Gledingtips og historier på vår Instagram!

Bevegelsen

Animasjonene

I 2022 startet samarbeidet med superstjernene i Qvisten Animation. Ambisjonene våre er store – effekten av Gleding blir bevist igjen og igjen. Nå skaper vi et digitalt univers også – vi vil at flest mulig skal få ta del i dette! Drømmen er animasjonsserie, film og spill. 

Vi er stolte av resultatet så langt, og gleder oss til det som ligger foran. Den lille filmsnutten med Lykke og Wilmer ble nominert til Beste Animasjonsfilm i 2021 av Gullbranson.

Start video