Gleding forlag

Vi skaper bøker som gir livsglede og tilhørighet

Gleding forlag gir ut bøker som skal gjøre verden til et bedre sted. Gjennom å bygge folkehelse, empati og selvfølelse gir bøkene varig verdi til en robust psykisk helse, til å ta ansvar og til å forstå oss selv og andre bedre. 

Vi er opptatt av at bøkene skal være av høy kvalitet, slik at de varer lenge. Vi legger mye arbeid i design og utforming – bøkene skal være delikate og fine å se på. Illustrasjonene skal forsterke teksten og fargene skal bidra til at leseropplevelsen blir ekstra gledelig. 

Språket skal være lett å forstå og vi er opptatt av at alt vi gir ut skal ha solid dekning i anerkjent forskning, vi vil være med å gjøre kunnskap om mennesket og hvordan vi fungerer allmenn kjent. 

Alle bøkene våre har spørsmål til samtale og til videre refleksjon

Bøkene brukes til både historiefortelling, til å skape gode øyeblikk hjemme og som sakprosa innen sosial- og emosjonell kompetanse, folkehelse og livsmestring, bærekraftig utvikling og medborgerskap i både skole og barnehage.

“Elsker bøkene, de gir rom for undring og gode samtaler”
— Marie (mor til tre)
“Jeg har lest boken til min datter (3 år) og sønn (snart 7 år) - de likte den kjempe godt. De forstår så mye og føler seg skikkelig viktige når de får sånne ordentlige spørsmål. Aldeles herlig! Din filosofi er så utrolig bra og jeg er overbevist om at dette er den beste måten å bekjempe mobbing.”
— Kirsti Steinnes
“I dag leste vi i boken din til frokost. På slutten var det en 6 1/2 åring som lurte på hva som gjør meg glad. Gav han vel ikke et skikkelig svar før han forsvant.....Resultatet er blomster fra hagen og jeg har plutselig 6 stjerner over hodet denne morgenen. ”
— Kathrine Idsø
Forlegger, redaktør og forfatter: Siri AbrahamsenSiri er lidenskapelig opptatt av at alle skal kunne ha en god barndom og vokse opp i et samfunn der vennlighet og empati står sterkt. Hun er Gründer og leder av Gleding™. Siri jobber for en tryggere v…

Forlegger, redaktør og forfatter: Siri Abrahamsen

Siri er lidenskapelig opptatt av at alle skal kunne ha en god barndom og vokse opp i et samfunn der vennlighet og empati står sterkt. Hun er Gründer og leder av Gleding™. Siri jobber for en tryggere verden der alle kjenner at de hører til. Hun har skrevet barnebøkene “Gleding”, “Feiling” og “Undring”, samt foreldreboken “Foreldre for livet”. Bøkene og formidlingen til Siri har gitt glede til mange barnefamilier og gjort det lettere for oss å snakke om livets store spørsmål.

 

Faglig rådgiver og medforfatter: Karoline Ø. SolheimKaroline er spesialist i klinisk psykologi, med fordypning i barne- og ungdomspsykologi. Hun jobber til daglig som klinisk psykolog med barn og deres familier. I tillegg er hun fagutvikler i Gledin…

Faglig rådgiver og medforfatter: Karoline Ø. Solheim

Karoline er spesialist i klinisk psykologi, med fordypning i barne- og ungdomspsykologi. Hun jobber til daglig som klinisk psykolog med barn og deres familier. I tillegg er hun fagutvikler i Gleding. Karoline har hele livet vært interessert i å forstå mennesker. Hun får stadig økt forståelse av fag- og skjønnlitteratur og samtale med kollegaer. Men mest av alt lærer hun hver dag, av å være mor til to barn og i møtet med de familiene hun får lov å veilede.

Illustratør og ideskaper: Vibeke Høie-HolgersenVibeke elsker å oppdage nye karakterer på papiret, finne ut hvem de er og utforske hva de finner på. De to revebrødrene har bodd i skisseboken til Vibeke i over et år før de endelig fikk fortelle histor…

Illustratør og ideskaper: Vibeke Høie-Holgersen

Vibeke elsker å oppdage nye karakterer på papiret, finne ut hvem de er og utforske hva de finner på. De to revebrødrene har bodd i skisseboken til Vibeke i over et år før de endelig fikk fortelle historien sin til dere. Hun jobber frilans og har gjort det siden 2003, med mange spennende oppdrag innen design og illustrasjon. Hun har en bachelor i visuell kommunikasjon fra Kent i England. Vibeke har vært med å utvikle det visuelle i Gleding universet fra starten.

 

Produsent: Dan Cato OlssonSørger for effektiv produksjon med høy kvalitet. Gir råd om hva som trengs og samler all informasjon. En solid, morsom og kunnskapsrik samarbeidspartner som får jobben gjort. Favorittbok fra GLEDING forlag:

Produsent: Dan Cato Olsson

Sørger for effektiv produksjon med høy kvalitet. Gir råd om hva som trengs og samler all informasjon. En solid, morsom og kunnskapsrik samarbeidspartner som får jobben gjort.

Kontakt: