Gå videre til innholdet

På skolen

Gleding på skolen - hva, hvorfor og hvordan?

Hvorfor?

Mobbing, krenkelser, utenforskap, mistrivsel, sykefravær, ensomhet, mangel på mening og mestring er utfordringer både store og små kjenner på. Det er utfordringer som vi vet setter spor for livet og jo tidligere vi klarer å bygge en inkluderende kultur - jo bedre!

Hvordan kan vi skape gode dager sammen? Hva er de små handlingene som faktisk betyr en forskjell? Hvordan bygger vi oppvekstmiljø som tar vare på det unike med oss, samtidig som vi bygger et sterkt fellesskap? Hva inneholder dager som er gode for oss? Psykisk/mental helse, helse, livsmestring, bærekraft, medborgerskap, tilhørighet, trivsel, inkludering - er alle ord som brukes mye i dag. Men hva betyr disse ordene egentlig og hva må vi gjøre mer av eller mindre av for å skape tryggheten og anerkjennelsen som trengs.

 

Her finner du et printbart hefte for å komme i gang med Gleding på skolen.


Hva?

Siden 2016 har vi besøkt titusenvis av barn, unge, voksne - foresatte og ansatte på skoler. Vi har vært i alle fylker i dette landet. Det har vært veldig lærerikt og interessant å se hvor mye vi har til felles og hvor store forskjeller det er på samhold, kultur og fokus.

Gleding handler om å fokusere på det vi ønsker mer av. Vi forsterker selvfølelse, mestring, anerkjennelse, empati, nysgjerrighet og tilhørighet. Alt dette kan oppsummeres i sosial bærekraft!

 

 


Hvordan?

Gleding fungerer som en akselerator, vi setter fart og engasjerer. Vi forteller historier som berører, som treffer både hjernen, hjertet og magen. Vi involverer alle; både store og små. Gjennom bøkene, verktøyene og foredrag bidrar vi til at hverdagen blir bedre - slik at alle kan få leve verdige liv med handlekraft, ansvar og kjærlighet - til seg selv, hverandre og planeten.

 Vil du introdusere kollegaene dine for Gleding? 

 

Vi er heldigvis ikke de eneste som driver med gleding  - se så mye fint som skjer rundt omkring 💌🦸🏽🍀☺️🧸

Kontakt: