10 ting vi kan lære av Ewy!

Mye i livet er flaks. Jeg har hatt en god del av det. En av mine flakser er lederen jeg møtte i en alder av 15. Mitt første møte med ledelse på jobb var det fine mennesket Ewy B. Myrhaugen. Ewy hadde alltid en stor plakat på døren sin hver mandag - som sa "Endelig mandag!" Så uansett hvor trøtt, sliten eller lite klar for mandag jeg eller andre var - så endret den plakaten og i hovedsak dama bak plakaten - hele dagen. Det ble en god ukestart.

Jeg lurer av og til på hvordan livet mitt hadde vært om jeg ikke hadde kjent Ewy... Kanskje du og har en sånn Ewy i livet ditt? (Har du fortalt mennesket hva han eller hun betyr for deg?)

Ewy er bare et helt spesielt fint menneske.

10 ting vi alle kan lære av Ewy:

  1. Ewy stiller åpne spørsmål- Hun gir ikke råd om du ikke spør om det, hun prøver ikke å overbevise om at hennes virkelighet er den beste.

  2. Ewy lytter mer enn hun prater - Det gir rom for å bygge opp andre, hun søker virkelig forståelse. 

  3. Ewy er tilstede - Jeg har aldri sett henne scrolle på telefonen i et møte eller når vi er sammen. Hun ser på meg. Blikkontakt. Akkurat der og da er det ingenting annet i verden som er interessant. 

  4. Ewy har et særdeles åpent sinn- De 17-18 årene jeg har kjent Ewy har jeg aldri hørt henne si et stygt ord om noen. Sak ja, person nei.

  5. Ewy er tydelig på forventningsavklaringer - Denne er det mange som misser på det ute - hadde alle gjort dette hadde verden vært fredeligere. Herlighet.

  6. Ewy finner og tar seg tid - Den viktigste ressursen tid, den finner Ewy. Og når hun ikke har tid sier hun det. Dermed er hun alltid tilstede der hun er. 

  7. Ewy har tro på folk - Hun er 20 år eldre enn meg, og har ikke en eneste gang brukt det mot meg. Hun ser enkeltmennesket og får folk til å føle seg vel. Jeg vet ikke helt hvordan hun gjør det. Det er bare en så stor del av hva hun utstråler.

  8. Ewy smiler mye - og det smitter. I tillegg så er hun skikkelig raus med gode ord og oppmerksomhet. Det er nesten ingen som få meg til å tro så mye på meg selv som Ewy. Hun gleder seg med. Det er en egenskap jeg virkelig setter pris på.

  9. Ewy setter grenser - Jeg vet hvor jeg har Ewy og det skaper...

  10. Ewy = tillit

Hun vet ikke at jeg skriver dette, men jeg håper at hun og andre som setter livsviktige spor i andres liv - det være på jobb eller i andre settinger vet hvor mye dere betyr for andre. Kanskje vi skal begynne mandager med en Endelig mandag velkomst, kanskje vi skal ta en runde på mandagsmøtet om hva som går bra om dagen, hvem som trenger ekstra oppmerksomhet og hvem vi kunne sett oftere?

Til mandagsmøtet, screenshot gjerne:

- Hva ser vi frem til denne uken?

- Hva gikk bra forrige uke?

- Hvor kan vi legge mer fokus for å oppnå det vi ønsker?

- Hva kan vi kutte ut?

- Hva kan vi gjøre denne uken for at det skal være godt å komme og være på jobb?

Ha en finfin uke med eller uten snø, og husk å send en melding til din Ewy person :)